top of page
Strand stoelen die uitkijken over de duinen en de zee. Even een moment voor jezelf is kiezen voor jezelf en geeft inzicht.

Coach Technieken

Mijn manier van coaching is een proces waarin we in stappen naar jouw doel gaan.

Vandaar ook de naam van mijn coach bedrijf. Coach in Beweging, overal zit beweging in;

- energie dat stroomt

- persoonlijke ontwikkeling

- op weg naar de bergtop (jouw doel)

- de eerste stap naar herstel

 

Op jouw reis ontdekken we samen hoe jij een effectiever, krachtiger en completer leven kunt creëren. Zonder oude pijnen uit het verleden te herleven, kijken wat je nu al hebt om jouw mooiste toekomst te bereiken.

 

Omdat jij uniek bent en jouw groeipad anders loopt dan die van anderen zijn mijn sessies ook elke keer anders. Samen bespreken we elke sessie opnieuw wat je voelt nodig te hebben, daar speel ik op in en open mijn toolbox om jou te helpen.

zeg je nu allemaal leuk en aardig die expertise, maar ik wil eerst weten wie jij bent? dan begrijp ik dat.

Systemisch coachen: Meer info hierover lees mijn blog de kracht van systemisch coachen.

Systemisch coachen is een vorm van coaching die zich richt op de onderlinge relaties en dynamieken binnen een systeem. Alles kan gezien worden als een systeem; familie, team, jij en jouw andere delen. Het helpt jou dieper inzicht te krijgen in de context van uitdagingen en biedt handvatten om duurzame veranderingen te realiseren. Je woedt aangemoedigd om verantwoordelijkheid te neme voor je eigen gedrag en keuzes.  Hierdoor reflecteer jij op jouw bijdrage binnen deze systemen. Je krijgt inzicht en met dit inzicht kun je oplossingsgericht jouw persoonlijke ontwikkeling en groei verder inzetten. Familiesystemen is een onderdeel van systemisch coachen en wordt hieronder verder uitgelegd.

Delen therapie: Al in het oude Griekenland werd gesproken over de theorie van sub persoonlijkheden. Iedereen bestaat uit delen, elk deel reageert afhankelijk van de situatie, anders op een ervaring. Sub persoonlijkheden woorden ook wel ikken, stemmen of delen genoemd. Het zijn vaak de stemmen in je hoofd, die gaan heel snel, maar reageren vanuit het onderbewuste. Denk aan de aardige, liefdevolle, onbeschofte, ongelukkige, gevaarlijke , meditatieve, attente, onzekere enz jij. Alle delen hebben een doel. Tijdens onze kindertijd leren we over ons leven, wat we kunnen verwachten en hoe we moeten reageren. Zodra deze aannames zijn geprogrammeerd blijven we ze vasthouden gedurende ons volwassen leven. Vaak dienen ze ons, vaak ook niet. Met Delen therapie kunnen we deze programma's "herprogrammeren" zodat jij weer op een manier kunt reageren die gezond voor je is en bij jou past.

Innerlijk kind werk: Jouw innerlijk kind bestaat uit twee delen; het pure wijze kind en het gewonde kind. Je innerlijk kind is dat deel van jou wat in jouw onderbewuste brein leeft. Als kind ben je zo kwetsbaar , dat je gemakkelijk denkt dat jij de schuld bent van de problemen in de omgeving. Dit neem je mee naar je volwassen leven en deze onverwerkte gevoelens en emoties spelen dan een rol en bepalen voor een (groot) deel ons leven. Vaak wordt gedacht dat Innerlijk Kind therapie er vooral om gaat om pijn, verdriet e.d op te lossen die verbonden zijn met het kind dat je vroeger was. Echter het ontdekken van talenten in het Innerlijk Kind kan als waardevol gezien worden bij het helen.

NLP: Neurolinguïstisch programmeren, een hele mond vol maar komt er op neer dat we mensen helpen om te begrijpen hoe hun gedachten, communicatie en gedrag met elkaar samenhangen. Hieronder zit een verscheidenheid aan technieken, waardoor beperkende overtuigingen anders gezien kunnen gaan worden, waardoor je je doel wel kunt bereiken.  (denk hierbij aan visualisatie, verankering. reframen).

Hypnotherapie: een krachtig middel dat kan helpen mensen te laten ontdekken wie ze daadwerkelijk zijn en wat ze  kunnen. Hierdoor kan er een blijvende verandering in het leven van jou ontstaan. . Deze methode wordt al eeuwen lang gebruikt en kan diverse klachten oplossen.  Te denken valt aan lichamelijke pijnklachten, maar ook trauma's of onderdrukte emoties onderzoeken en behandelen middels suggesties en begeleiding in hypnose. Ook kan dit ingezet worden als je wilt stoppen met roken, van bepaalde angsten af wilt komen of zelfs wilt afvallen.

 

Beweging: Een dynamische vorm van coaching, die natuur, bewegen en vitamine zon met coachen combineert. Hierdoor is het makkelijker om geest en je lichaam in verbinding met elkaar te brengen. Vanuit mijn praktijk wandelen we de polder in en maken we gebruiken van alle elementen om ons heen.

Mindfulness: Bewust bezig zijn in het nu. Korte oefeningen of meditatie verleggen je aandacht naar wat er nu gebeurt. Hierdoor ontstaat rust en focus waarmee je op een liefdevollere manier naar je zelf en je omgeving kunt kijken. Elke sessie geef ik je praktisch advies mee, zodat je hier thuis mee aan de slag kan. Meer weten over Mindfulness. Kijk op de aparte pagina

EFT:  Emotionele Tapping Therapie. Dit is een methode waarmee je emotionele bagage kunt loslaten en lichamelijke klachten kunt verlichten. Dit doe je door te tappen op de verbindingspunten van je meridianen. Energie mag hierdoor gaan stromen en de blokkade op heffen. Dit helpt vooral ook bij angsten zoals faalangst, angst voor honden, angst voor dat examen of vliegangst. Het helpt ook als je heel onzeker bent, gespannen voor een sessie.

Energetische therapie: Een massage van je energetische lichaam. Hiermee kunnen je knelpunten weer gaan stromen. Dit kan zowel op lichamelijk als emotioneel gebied. Daarnaast geeft het je een gevoel van rust en ontspanning. Zo fijn je hoofd even "leeg" te mogen maken. Ook je chakra's kunnen we hiermee opschonen. Mocht je niet naar mij toekunnen komen, kunnen we ook altijd een afspraak maken dat ik het op afstand doe. Energie stroomt waar het gaan mag. We spreken dan een dag en tijd af. Ik stuur jou als je dat wilt een meditatie toe en je mag dan thuis op een stille, rustige plek geniete van de reiki behandeling.

Familie opstellingen:  Dit is een uiterst effectieve methode om inzicht te krijgen in het krachtenveld waarin jij verkeert. Je krijgt te zien of jij verstrikt geraakt bent, of je wel je juiste plek hebt ingenomen of dat je de verantwoordelijkheden van iemand anders draagt. Door deze inzichten geven jou de mogelijkheid om vervolgens wel de juiste plek in te nemen of de verantwoordelijkheden terug te geven.  Tijdens de opstelling worden alle elementen van het kachtenveld van jouw vraag of vastgelopen proces in kaart gebracht.  In de opstelling heb je oog voor alle relaties en verbindingen binnen een systeem, hoe zijn ze met elkaar verbonden en hebben ze hun effect (gehad) op het heden, verleden en de toekomst.  Meer weten? lees mijn blog hierover. 

Ik heb hier in het kort omschreven wat er allemaal mogelijk is. Mocht je meer willen weten over 1 of meerdere van deze technieken, neem dan contact met mij op. Dat kan via de chatknop hiernaast of via het contact formulier.  Ik hoor je graag.

bottom of page