top of page

Mindfulness

Mindfulness is een verzamelnaam van methoden om meer balans te voelen. Meer rust in je hoofd en focus op wat wel mogelijk is en eigenlijk al diep in jou zit.

Wil je uit je hoofd? Meer rust, focus en concentratie? je lichamelijke en emotionele gezond voelen? Dan is mindfulness een oplossing.

 

 

 

Tijdens de coachsessies doen we verschillende mindfulness oefeningen. Die kan ik je natuurlijk ook leren zodat je ze kunt toepassen wanneer jij er klaar voor bent.

Het doel van mindfulness is het opmerken van je gedachten, emoties, lichamelijke ongemakken. Samen proberen we ze echt te voelen en te accepteren zoals ze zijn. Veranderen of vermijden hoeft niet. Juist het doorvoelen hebben we nooit geleerd. Voelen dat vaak pijn en dat willen we vermijden. Daardoor blokkeren we vaak juist en dat veroorzaakt vaak weer lichamelijke klachten. Door echt te voelen en het er te laten zijn, kunnen we het laten stromen en zul je merken, via mijn begeleiding dat het vanzelf minder wordt of zelfs verdwijnt.

 

 

Paar kenmerken en woorden die je mij tijdens de sessies zult horen zeggen:

1) Ervaar het nu - wat voel je nu, de toekomst kun je niet beïnvloeden en het verleden kun je niet veranderen.  Een mooi gedicht dat ik ooit gelezen heb:

Yesterday is history

Tomorrow is mystery

Today is a gift

Thats is why they call it present

2) Wees lief voor jezelf. Oordeel niet over jezelf, maar wees net zo lief voor jezelf als je voor ander mensen bent.

3) Accepteer! Het is zoals het is!

4) Observeer je gedachten, gevoelens en lichamelijke reacties. Ook weer zonder er iets aan te doen.

Meer weten of dit zelf kunnen toepassen?

Getekend plaatje van een hoofd dat helemaal vol zit met allerlei acties zoals werk, huis enz. Meditatie kan helpen
foto 16.jpg
bottom of page